Beli pirinač (acquerello) sa vongolama i korom kedra uz miris ekstra devičanskog maslinovog ulja Colline di Romagna D.O.P. - Olitalia

Količina za: 4 osobe/a

Sastojci:

280 g pirinča (acquerello)
2 čena belog luka
2 l vode
Vongole iz Mediteranskog mora 1 kg
40 g izrendane kore kedra iz Sorenta
120 g ekstra devičanskog maslinovog ulja Colline di Romagna D.O.P. - OLITALIA
Soli po ukusu
Bibera po ukusu


Priprema:

  1. otvorite polovinu količine vongola i stavite u šerpu sa 40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja Colline di Romagna D.O.P. - OLITALIA i belim lukom, a zatim dodajte vodu;
  2. kuvajte oko 15 minuta, izblendirajte u čorbu i zatim isfiltrirajte;
  3. otvorite drugu polovinu količine vongola i stavite u šerpu sa 40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja Colline di Romagna D.O.P. - OLITALIA i belim lukom, tako da dobijete koncentrisanu čorbu, i oljuštite vongole;
  4. propržite pirinač, prelijte čorbom i ostavite da se potpuno skuva, dodajte očišćene vongole;
  5. dodajte na kraju koncentrovanu čorbu i preostalo ekstra devičansko maslinovo ulje, a zatim dodajte koru od kedra iz Sorenta;
  6. dodajte soli i bibera po želji.
Kategorije
Radoznalost
Recepti
Recepti
Bavereze sa belom čokoladom i limetom
Puding od mleka sa filom od bundeve
Lignje na pari sa tartar sosom od paradajza
Jakobove kapice u tempuri
Kapreze od mocarele od bizona
Filet obliša na tiganju
Pohovani gambori iz macare
Ravioli od bundeve na tartaru od totanja i paradajza
Ravioli ispunjeni musom od ektra devičanskog ulja
Beli pirinač sa vongolama