Filet obliša na tiganju sa vrganjima iz Alto Savio začinjen ekstra devičanskim maslinovim uljem Terra di Bari D.O.P. - Olitalia i pipci hobotnice prženi sa ruzmarinom i morskom solju iz solane u Červiji

Količina za: 4 osobe/a

Sastojci:

240 gr očišćenih fileta obliša
160 gr iseckanih i proprženih vrganja sa vlašcem
100 gr riblje čorbe
100 gr ekstra devičanskog maslinovog ulja Terra di Bari D.O.P. - OLITALIA
Soli po ukusu
Bibera po ukusu
Hobotnica kg 1,2
4 metalnih ili drvenih ražnjića
Ekstra devičansko maslinovo ulje Riviera Ligure D.O.P. - OLITALIA po želji
Usitnjeni ruzmarin po želji
Morske soli po ukusu
Bibera po ukusu

Ukrašavanje:
Mešana salata


Priprema:

  1. ispržiti filet obliša na tiganju sa ekstra devičanskim maslinovim uljem Terra di Bari D.O.P. – OLITALIA, solju i biberom tako da porumeni sa obe strane;
  2. marinirati filet obliša u ribljoj čorbi.

Serviranje u tanjiru:
Staviti filet obliša na tanjir, preko njega staviti vrganje propržene sa vlašcem. Pre serviranja ukrasiti sosom od kuvanja i linijom ekstra devičanskog maslinovog ulja Terra di Bari D.O.P. - OLITALIA

Priprema prženih pipaka hobotnice:

  1. skuvajte hobotnicu u vodi na 50 minuta, ostavite da se ohladi u vodi, očistite je tako što ćete lagano da odvajate pipke od tela i seckate ih na komade od oko 4 cm;
  2. nabodite parčiće pipaka na ražnjiće, propržite ih sa obe strane na blago zagrejanom tiganju sa ekstra devičanskim maslinovim uljem Riviera Ligure D.O.P. – OLITALIA.

Serviranje u tanjiru:
Stavite pipke hobotnice na tanjir i začinite ekstra devičanskim maslinovim uljem Riviera Ligure D.O.P. – OLITALIA, morskom solju, prahom usitnjenog ruzmarina, trenutno mlevenim biberom i mešanom salatom.

Kategorije
Radoznalost
Recepti
Recepti
Bavereze sa belom čokoladom i limetom
Puding od mleka sa filom od bundeve
Lignje na pari sa tartar sosom od paradajza
Jakobove kapice u tempuri
Kapreze od mocarele od bizona
Filet obliša na tiganju
Pohovani gambori iz macare
Ravioli od bundeve na tartaru od totanja i paradajza
Ravioli ispunjeni musom od ektra devičanskog ulja
Beli pirinač sa vongolama