Kako da napravite bruskete sa paradajzom

Količina za: 2 osobe/a

Sastojci:

  • 1 ražani hleb (baget)
  • 3 kašike Olitalia maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 paradajza
  • nekoliko svežih listića bosiljka
  • origano (po ukusu)
  • so (po ukusu)


Priprema:

1. Isecite hleb na kriške. 

2. Iseckajte beli luk, pomešajte ga sa Olitalia maslinovim uljem i premažite svako parče hleba. 

3. Operite paradajz, očistite crni luk, iseckajte ih na kockice i poređajte preko hleba. 

4. Stavite bruskete u rernu da se zapeku deset minuta na 220 stepeni. 

5. Dekorišite bruskete listićima svežeg bosiljka.

Kategorije
Radoznalost
Recepti
Recepti
Bavereze sa belom čokoladom i limetom
Puding od mleka sa filom od bundeve
Lignje na pari sa tartar sosom od paradajza
Jakobove kapice u tempuri
Kapreze od mocarele od bizona
Filet obliša na tiganju
Pohovani gambori iz macare
Ravioli od bundeve na tartaru od totanja i paradajza
Ravioli ispunjeni musom od ektra devičanskog ulja
Beli pirinač sa vongolama